Bæredygtighed
i en krisetid?

Kan man tale bæredygtighed i krisetid? Læs hele interviewet med Lykkegaard A/S til Fyns Maritime Klynge - en del af ErhvervshusFyn, her:

Interview: Pumpeproducenten Lykkegaard A/S har i mange år arbejdet for at gøre deres produktion og produkter miljøvenlige. Senest er Lykkegaard gået i gang med at indarbejde FN’s Verdensmål i deres arbejdsgange og strategi. Målet er at være en ansvarlig virksomhed, der forbruger så få af klodens ressourcer som muligt og sikrer anstændige jobs og anstændig økonomisk vækst. Men hvordan har coronakrisen påvirket pumpeproducenten? Og giver det stadig mening at tale om bæredygtighed i krisetid? Det har vi spurgt Louise Lykkegaard om, og det har hun givet nogle skarpe svar på.

 

Hvordan har corona-krisen påvirket jeres virksomhed? Og i hvor høj en grad?
– Corona-krisen har stort set ikke påvirket vores virksomhed. Tværtimod har vi faktisk oplevet en stigning i ordrer hen over de sidste par måneder. Vi kender ikke svaret på, hvorfor det er gået sådan – men en teori kan være, at virksomhederne har haft ro og tid til at træffe beslutninger og planlægge fremtiden. Vi har bl.a. fået en ordre på pumper til et nyt stort fiskeopdrætsanlæg i Singapore. Produktionen på vores fabrik i Ferritslev har ikke været påvirket af corona-krisen, udover nogle lidt anderledes rammer for medarbejderne i kantinen.

I er en virksomhed med et stort fokus på bæredygtighed. Hvordan har I kunne mærke det under krisen?
– I forbindelse med corona-krisen har det endnu engang vist sig at være en fordel at have lokale leverandører, fordi det har betydet, at vi ikke har været påvirket af manglende leverancer eller problemer med at få materialer til vores egen produktion. Så det har blot bekræftet os i, at vores konsekvente strategi er rigtig for os – også fremadrettet.

– Derudover forsøger vi at støtte dem, vi ved, der har brug for det i denne tid – fx vores lokale detailhandel. For at støtte vores lokale bagerudsalg har vi fx købt morgenbrød til medarbejderne næsten hver morgen igennem denne tid.

Giver det overhovedet mening at tale bæredygtighed i krisetid?
– Ja. Som producent af langtidsholdbare og energibesparende pumper er vi en lille brik i det store puslespil om at skabe en bæredygtig fremtid. Vi vil med vores virksomhed gå forrest, og vise at omtanke, ordentlighed og en konsekvent strategi er vejen frem, mod en mere bæredygtig og grøn fremtid.

Også på den anden side af corona-krisen, står verden overfor store udfordringer. Vores pumper er specielt designet til at flytte store mængder vand hurtigt og effektivt. Det er netop noget af det, der er brug for, for at løse nogle af fremtidens udfordringer fx:

– Klimaændringer gør det nødvendigt at afvande store arealer og klimasikre byer og landområder både i Danmark og i udlandet.

– Fremstilling af fødevarer og forbrugsgoder skaber store mængder spildevand, der skal renses før det udledes, hvis vores søer, floder og have skal beskyttes mod forurening.

– Plastik og anden forurening flyder rundt i havene, så det påvirker den oprindelige fiskebestand. Derfor kan produktion af fisk og andre fødevarer med fordel ske i bassiner på land, hvor processen kan styres, så affald og spildevand renses uden forurening af de omkringliggende vandmiljøer.

Vi vil fortsat arbejde for at skabe en endnu mere bæredygtig produktion og bæredygtige produkter med lang levetid, og dermed bidrage til forbedring af de udfordringer verden står over for.

Interview med Lykkegaard A/S: Kan man tale bæredygtighed i krisetid?

Tilmeld nyhedsbrev

hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspiration i din indbakke et par gange om året