Om Lykkegaard

Præcision
gennem generationer

Specialister i mere end 100 år

Lykkegaard A/S er en familiedrevet specialist-virksomhed med en passion for præcisionsarbejde, grundighed, ordentlighed og pålidelighed. Det har vi været siden 1883, og det holder vi fast i.

mere

Vores historie

Familievirksomheden Lykkegaard blev grundlagt i 1883 af Niels Hansen også kaldet ”Mester” i Ferritslev på Fyn. Han var opvokset i landbruget, og dygtig til mekanik.  Han havde intentioner om at lette bøndernes hårde arbejde og opfandt derfor bl.a. en kastemaskine og en såmaskine. Ud fra samme motiv, begyndte Niels Hansen at bygge vindmotorer og møller. Hans sønner Hans og Knud Lykkegaard fulgte i hans fodspor, da de overtog fabrikken efter ham I 1932, og drev fabrikken videre under navnet Vindmotorfabrikken Lykkegaard.

Ansvarlig virksomhed

Vi anser det som et samfundsansvar og vores pligt at bidrage til at oplære og uddanne unge mennesker, at uddanne lokal arbejdskraft og skabe anstændige arbejdspladser. Derfor bestræber vi os på at have mellem 30 og 40 % lærlinge på vores fabrik - og blandt dem altid nogle der kræver særlig opmærksomhed og har brug for støtte for at få en uddannelse.

Som en 130 år gammel dansk virksomhed, anser vi det ligeledes som vores ansvar at vores faglige viden og solide gamle håndværkstraditioner bliver videregivet til de kommende genererationer.

Vi vægter et godt og sikkert arbejdsmiljø, orden og ryddelighed meget højt. Vi har i mange år gjort en stor indsats for, at vores medarbejdere har de bedst mulige betingelser for et godt arbejdsliv både fysisk og socialt.

Vi tager aktivt del i og ansvar for de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, med særligt fokus på Verdensmål #8 om Anstændige jobs og økonomisk vækst og #12 om Ansvarligt forbrug og produktion.

Bæredygtig produktion

Vi tænker langsigtet, og derfor holder vi fast i at producere de  samme holdbare kvalitetsløsninger, som vi altid har gjort. Det tror vi nemlig på er fremtiden. Vi anser det som vores ansvar at forbruge så få af klodens ressourcer som muligt og vi ønsker at sætte et neutralt aftryk på den natur og de omgivelser vores kommende generationer skal vokse op i.

Det gør vi som virksomhed ved at fremstille energieffektive produkter, med en meget lang levetid. Vi bestræber os på at forbruge ressourcer og materialer så effektivt som muligt, og anser det som vores ansvar at reducerer affaldsmængden ved at genanvende i stedet for at kassere. Derfor er vores produkter fremstillet, så de let kan skilles ad og repareres.

Vi håndterer affald og kemikalier korrekt og ansvarligt, og vi stiller store krav til vores leverandører og samarbejdspartnere, om at de behandler deres ansatte ordentligt, og tager ansvar for miljøet. Hele vores produktion foregår i Danmark, og vi søger at have så lokale underleverandører som muligt. Derved opnår vi nærhed og god føling med vores samarbejder, støtter vores lokalsamfund, samt minimerer transporten.

Kontakt os

65 98 13 16
Karsten Lykkegaard direktør

Karsten Lykkegaard

Direktør

kl@lykkegaard-as.dk
Karina Lykkegaard, bogholderi

Karina Lykkegaard

Bogholderi

kpl@lykkegaard-as.dk
Lars Bjerregaard

Lars Bjerregaard

Salg og teknisk rådgivning

lb@lykkegaard-as.dk
Thomas Skovhus

Thomas Skovhus

Konstruktion og design

tsk@lykkegaard-as.dk
Steen Brogaard Larsen

Steen Brogaard Larsen

Salg og bestyrelsesarbejde

sbl@lykkegaard-as.dk

Skriv til os