Kåret som
årets virksomhed

Pumpe-producenten Lykkegaard i Ferritslev er kåret som årets virksomhed i Faaborg-Midtfyn. Blandt andet for sit store sociale ansvar og lokale engagement.

Ordentlighed, kvalitet og socialt ansvar. Det er begreber, som klæber sig til virksomheden Lykkegaard A/S på Nyborgvej lige uden for byskiltet i Ferritslev.

– Vi har lige taget en ung mand ind, som er lidt skoletræt. Han kommer her en dag om ugen, forklarer den 58-årige direktør og ejer, Karsten Lykkegaard og tilføjer, at aftalen er kommet i stand, fordi virksomheden er dybt involveret i lokalområdet.

Sammen med hustruen Karina overtog Karsten Lykkegaard virksomheden i 1994 efter sin far. Netop det sociale ansvar er virksomheden kendt for, og det er en af årsagerne til, at Lykkegaard A/S for nylig blev kåret som Årets virksomhed i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det er Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd og formand Arne Brunholm, der står bag kåringen.

– Det er en virksomhed, der er sit sociale ansvar bevidst i lokalområdet. De har meget fokus på det og har blandt andet altid været gode til at tage hånd om unge mennesker, siger formanden.

Han tilføjer, at virksomheden altid har en eller to unge, der kræver lidt ekstra opmærksom og hjælp, men som faktisk får en god uddannelse, fordi der tages hånd om dem.

 

Det lokale er vigtigt

Sådan har det altid været – altså det lokale engagement. Det kommer også til udtryk som sponsorater til lokale foreninger – eksempelvis i form af et mål til fodboldklubben og anden opbakning til det frivillige arbejde.

– Det er bare vigtigt for os at støtte op lokalt. Vi har altid boet her, og jeg har ikke handlet andre steder end i brugsen i Ferritslev. Jeg har aldrig været i Bilka, smiler Karsten Lykkegaard.

 

Lærlinge-mission med til at sikre millionordre

Det sociale ansvar rækker også ud over det lokale.

– Ingen vil have lærlinge i dag, for det er for meget bøvl, og det betyder, at der er problemer med at skaffe praktikpladser. Hos os hedder det 40 procent lærlinge, pointerer virksomhedsdirektøren.

– Det har betydet, at vi har vundet en ordre på afvanding, hvor Femern-forbindelsen starter. Der var det et krav, at man havde lærlinge. Det var vores første vundne ordre i EU-licitation, påpeger direktøren, der tilføjer, at der var tale om levering af tre pumper til fire millioner kroner.

 

Trivsel er afgørende

18 ansatte er der i den mere end 130 år gamle virksomhed, hvor der produceres pumper til mere end 50 lande. Foruden rummelighed og lokalt engagement er virksomheden også kendt for et godt arbejdsklima. Det mærker 42-årige Anders Pedersen, der har været ansat i tre år.

– Det er en fin arbejdsplads, og der er ikke to dage, der er ens, siger den 42-årige maskinarbejder og nævner ture til speedway og spisning som sociale arrangementer for medarbejderne.

Det sociale og medarbejdernes trivsel vægtes højt hos Karsten Lykkegaard.

– Det er et krav, at medarbejderne spiser sammen og ikke gør det ved maskinerne. Det er det sociale i det, og så kan de spille kort eller bordtennis. Vi bruger det meste af vores liv på arbejde, og så skal det ikke være ræderligt at komme, påpeger Karsten Lykkegaard, som glæder sig over prisen som Årets virksomhed.

– Det er altid rart med anerkendelse. Især i ens lokalområde, bemærker han.

 

Fra Fyens.dk

Af: Rene Vaaben, 10. april 2017

 

Tilmeld nyhedsbrev

hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspiration i din indbakke et par gange om året