Blog Layout

Ny maskine forbedrer arbejdsmiljøet og effektiviserer arbejdet

Lykkegaard har netop fået installeret en ny Okuma CNC-drejebænk med fræsefunktion på fabrikken.

Den skal blandt andet bruges til at dreje emner, som eksempelvis pumpehuse, akseudstyr og pumpenav, der skal bruges til de propelpumper, der bliver produceret på fabrikken i Ferritslev.

Fordelen er blandt andet, at den kan effektivisere arbejdet, højne nøjagtigheden og forbedre arbejdsmiljøet. 

Industritekniker fra Lykkegaard bliver instrueret i at programmere på den nye maskine

Bag de lukkede døre kører emnerne rundt, imens maskinens værktøjer stille og præcist bearbejder. Ved hjælp af computerprogrammering ved maskinen præcist hvordan den skal bearbejde emnet, hvilke værktøjer der skal bruges og meget præcist hvilke mål emnet skal have, når det er færdigt.

Industritekniker Nicolai Burmeister sætter programmerne op og holder øje med maskinen.


Den nye maskine, Okuma LB3000, kan effektivt dreje pumpeemner – og er især effektiv, når flere ens emner skal bearbejdes. Og så forbedrer den arbejdsmiljøet.

Hidtil har medarbejderne nemlig skullet dreje, bore og rejfe manuelt, hvilket ikke kan undgå at frigive metalstøv-partikler til luften. Partikler som nu bliver holdt inde i maskinen, og som derfor ikke kommer til at genere medarbejdernes luftveje eller kræve anden rengøring end den der er i maskinen.


Investering og mangel på arbejdskraft

Maskinen kan også effektivisere og sænke produktionsomkostningerne i en tid med mangel på arbejdskraft.

”Den kommer til at gøre noget arbejde, som ellers skulle have været lavet af lærlinge eller svende på fabrikken. Det havde været dårlig stil at skifte mennesker ud med maskiner, hvis vi havde haft overskud af arbejdskraft. Men i en tid, hvor det er svært at få besat industriteknikerstillinger, og der ikke er nok, som søger uddannelsen, er det også en måde at få fabrikken til at fungere med de hænder, vi har,” siger direktør Karsten Lykkegaard.


Lykkegaard Pumper producerer udelukkende kundetilpassede propelpumper og har derfor ikke masseproduktion af helt ens emner. Derfor har de været lidt i tvivl om, om en CNC-drejebænk var et oplagt valg. For otte år siden købte de en ældre og brugt model for at teste den af på arbejdsmetoder og arbejdsgange. Det har fungeret fint – men dels er programmeringen ved at være af ældre dato, og dels stod den placeret langt fra virksomhedens store fem-aksede CNC-fræser, så når Nicolai Burmeister skal lære lærlinge op i programmering, står de fysisk langt fra hinanden. Derudover kan den nye maskine være mere præcis og nøjagtig i sin bearbejdning end den gamle.

Den ny maskine er derfor placeret lige ved siden af CNC-fræseren, så lærling og svend er tæt på hinanden, og så én person i ofte kan betjene begge maskiner. 

HOLD DIG OPDATERET!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspiration i din indbakke et par gange om året

Share by: